wtorek, 6 września 2016

Ciasteczka z kleiku ryżowego

Ciasteczka z kleiku ryżowego


Składniki :
  • 190g kleiku ryżowego,
  • 3 jajka,
  • 220g miękkiego masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • marmolada.
 Przygotowanie :

Do miski wrzuć masło. Wsyp cukier. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodaj po jednym jajku. Na końcu wsyp kleik i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z masy uformuj w dłoniach niewielkie kulki wielkości orzecha. W każdej kulce zrób wgłębienie i napełnij marmoladą. Ciasteczka włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piecz przez  15-20 minut. 

1 komentarz:

Print