środa, 3 czerwca 2015

Mocno czekoladowa tarta z truskawkami bez pieczenia

Mocno czekoladowa tarta z truskawkami
 bez pieczenia


Składniki :
  • 300g kruchych ciasteczek kakaowych,
  • 100g rozpuszczonego masła, 
  • 100g czekolady mlecznej,
  • 100g czekolady gorzkiej,
  • 200 ml śmietanki 30%,
  • 50g masła,
  • truskawki,
  • posiekane migdały.
Przygotowanie :

Ciasteczka przełóż do miski i zmiksuj. Wlej masło i dokładnie połącz składniki. Ciasteczka wyłóż do formy i wyrównaj. Włóż całość do lodówki. Do rondelka wlej śmietankę i dodaj masło. Delikatnie podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i mieszaj aż czekolada się rozpuści. Masę czekoladową wylej na wcześniej przygotowany ciasteczkowy spód tarty. Na górze ułóż truskawki i posyp migdałami. Tartę ponownie włóż do lodówki na 2 godziny.

 






10 komentarzy:

  1. Przepiękna i jaka smakowita!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowna, obłędna .... jejku kiedy ja wypróbuję te wszystkie przepisy?

    OdpowiedzUsuń
  3. Truskawki o tak! w każdym wydaniu

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, wygląda znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie zrobiłam i chłodzi mi się w lodówce;) nie mogę się doczekać na efekt;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do dodania zdjęcia na tablicę fb Anyzkowo. Pozdrawiam

      Usuń
  6. Nie wiem co zrobilam nie tak, ale masa jest plynna, nawet po tak długim czasie w lodówce....Zrobiłam dokladnie tak jak było w przepisie. Ktoś coś doradzi, żeby na przyszłośc już nie popełnić tego samego błędu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masa powinna robić się gęsta gdy tylko wrzucisz czekoladę i zaczniesz mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Może wlałaś za dużo śmietanki.

      Usuń

Print