środa, 12 listopada 2014

Makaron po zbójnicku

Makaron po zbójnicku

Pyszny i kremowy sos z oscypka.
Świetnie łączy się z boczkiem i żurawiną.
Smakiem przypomina ukochane góry !
Koniecznie spróbujcie !

Składniki :
  • makaron rurka Czaniecki,
  • 2 małe oscypki,
  • 100g boczku wędzonego,
  • 150ml śmietany 30%,
  • garść żurawiny,
  • świeży tymianek,
  • pieprz,.
Przygotowanie :

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek pokrój na kostkę i podsmaż na suchej patelni. Wlej śmietanę i stary ser oscypek. Wsyp tymianek. Duś parę minut.  Dodaj pokrojoną drobno żurawinę. Wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do sosu i połącz ze sobą składniki.




Wpis dodaję do akcji :


zBLOGowani.pl

2 komentarze:

Print