wtorek, 29 lipca 2014

Rolady z mięsem mielonym i boczkiem

Rolady z mięsem mielonym i boczkiem 


Składniki :
  • 4 plastry szynki wieprzowej bez kości,
  • 150g -200g mięsa mielonego,
  • 200g boczku wędzonego,
  • 3-4 szt suszonych pomidorów,
  • pieprz,
  • czosnek niedźwiedzi,
  • papryka słodka,
  • bulion,
  • olej.
Przygotowanie :

Plastry szynki cieńko rozbij. Do miski włóż mięso mielone, pokrojony w kostkę boczek, posiekane pomidory suszone oraz pieprz i czosnek niedźwiedzi. Dokładnie wyrób masę. Na każdy plaster mięsa ułóż farsz. Zawiń w roladkę i zwiąż sznurkiem spożywczym. Każdą roladę posyp pieprze, solą i papryka. Na rozgrzanej patelni podmaż z każdej strony. Wlej bulion i duś 40-45 minut. 



1 komentarz:

Print